Je bent nu hier://BouWtoer, 30 mei staat in het teken van Openbaar Groen

BouWtoer, 30 mei staat in het teken van Openbaar Groen!

Op 30 mei vindt de eerste volledige dag in kader van de BouWtoer plaats. De hele dag door zal in verschillende kernen gesproken worden over Openbaar Groen. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

Ochtendprogramma: Landschapsontwikkeling in Neeritter en Ittervoort
In Neeritter en Ittervoort gaan we met een fietstocht langs verschillende landschapselementen. Hierbij staan we stil bij de historie van de landschapselementen en hun functie in het hedendaagse landschap. Deze kennis vormt de basis voor verdere ontwikkelingen van het landschap naar de toekomst. Zo wordt verleden, heden en toekomst bij elkaar gebracht. De fietstocht zal plaatsvinden in groepjes  met een wisselend gezelschap (inwoners, ambtenaren en gemeentebestuur). Meer weten of meedoen?

Middagprogramma: Projecten in Grathem
In samenspel kunnen mooie projecten gerealiseerd worden. Een voorbeeld hiervan is het partijzenproject in Grathem.
Dit voorbeeld en andere voorbeelden in Grathem en de directe omgeving zullen we gezamenlijk bekijken. Dit doen we middels een bustocht langs deze projecten waarbij de projecten kort worden toegelicht. Aansluitend zal in gesprek worden gegaan hoe deze projecten als voorbeeld kunnen dienen hoe jouw wens gerealiseerd kan worden. Meer weten of meedoen? 

Avondprogramma: Biodiversiteitswandeling in Heythuysen
Leudal kenmerkt zich door de mooie natuur. Om deze natuurrijke omgeving zo mooi te houden, is biodiversiteit van groot belang. Biodiversiteit is aan te duiden als de veelheid van soorten om ons heen die er gezamenlijk voor zorgen dat de wereld om ons heen leefbaar blijft. Zoals wellicht in de media al vernomen gaat de biodiversiteit in Nederland achteruit. Veel insecten in Nederland hebben het moeilijk. In een wandeling tussen de weilanden en door de bossen gaan we in gesprek over biodiversiteit.. Hierbij staan we stil bij wat iedereen zelf kan doen om de biodiversiteit te bevorderen. Meer weten of meedoen?

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Meld je aan voor onze online nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
2018-05-04T12:46:14+00:00