Je bent nu hier:/Wonen
Wonen 2018-05-04T19:08:50+00:00

Wonen

Achtergrond:

Iedereen wil graag op een plek wonen waar hij of zij zich prettig voelt. Vooral voor starters en senioren is lastig om een woonsituatie te creëren die aansluit op hun wensen en behoefte. Maar sluiten vraag en aanbod niet op elkaar aan? Wat zijn de mogelijkheden om starters financieel tegemoet te komen? Kun je als starter beter huren of juist kopen? Hoe kunnen senioren hun huis aanpassen zodat zij langer zelfstandig kunnen wonen? Zijn er mogelijkheden voor woningbouw in bestaande, leegkomende panden?

Verslagen en resultaten:

Nieuwsgierig naar alle programma’s, verslagen en resultaten van het onderwerp Wonen? Door het jaar heen zal steeds meer verschijnen. Klik op lees meer voor een volledig overzicht.

Lees meer…

Ben je enthousiast, heb je vragen of wil je meer weten?

Jouw contactpersonen zijn Tamara en Mikel

Neem contact op

Actueel

Blijf op de hoogte

Agenda

Om te noteren

onderhoud groen

Openbaar groen

Openbaar groen is overal. Van de bomen in de straat, de perkjes voor de deur of de heg langs het speeltuintje. Groen in de directe woon en werkomgeving heeft een grote invloed op het welbevinden van inwoners. Hoe zorgen we gezamenlijk voor mooi en goed onderhouden groen in Leudal?

leefbaarheid

Leefbaarheid

Het behouden van leefbaarheid in de kernen is een belangrijk zorg voor inwoners. Met initiatieven vanuit de inwoners, verenigingen, ondernemers, dorpsplatforms  en de gemeente kan deze leefbaarheid worden gestimuleerd. Samenwerking is hierbij van groot belang. Hoe zorgen we er gezamenlijk voor dat die leefbaarheid behouden blijft?

wonen

Wonen

Het vinden van een woning die bij jouw situatie past is vaak lastig. Denk aan starters die lastig een huis kunnen vinden of senioren die langer zelfstandig willen wonen. Hoe zorgen we gezamenlijk dat iedereen een woning vindt die bij hem of haar past?

gezondheid

Gezondheid

Gezond zijn en gezond blijven kent vele verschillende aspecten. Denk hierbij aan lichamelijk functioneren, mentaal welbevinden en je sociale omgeving. Lokale initiatieven spelen (soms onbewust) een centrale rol in de positieve gezondheid van inwoners. Hoe houden we Leudal samen gezond?

verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Iedereen neemt meerdere keren per dag deel aan het verkeer. We gaan naar ons werk, doen onze boodschappen en brengen de kinderen naar school. Dat doen we graag op een veilige manier. Hoe kunnen we gezamenlijk de verkeersveiligheid in Leudal vergroten?

gemeenschapshuizen

Gemeenschapshuizen

Leudal heeft 16 kernen met 16 brede maatschappelijke voorzieningen die elk op hun eigen manier worden geëxploiteerd. Vrijwilligers spelen hierin een centrale rol. Hoe zorgen we er gezamenlijk voor dat de gemeenschapshuizen aansluiten op de behoeftes en mogelijkheden in de samenleving?

Nieuwsbrief Bouwtoer Leudal

Meld u aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief van Bouwtoer Leudal en blijf op de hoogte!
AANMELDEN
close-link